Carrot 2 МАНДЖА ООД: ПРЕДЛОЖЕНИЕ

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

ПИЛЕ ПО ПОРТУГАЛСКИ


Необходими продукти:

2 супени лъжици зехтин
1,5 кг. пиле за печене (без кожа), нарязано на 8 (ако не разполагате с време, вместо цяло пиле може да сготвите само горната и долна част на  пилешки бутчета)
150 мл. портвайн или мадейра
150 мл. сухо червено вино
400 гр. консервирани домати, накълцани
сокът на един портокал
0,50 кг. дребни млади картофи, разрязани на 4
120 гр. шунка, нарязана на ситни кубчета 
60 гр. пълнени зелени маслини, разрязани на половинки
0,5 кг зеле или маруля, нарязани на едро (може да се използва спанак)
12 резенчета портокал за украса

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в голям тиган или плитка тенджера и за 10 минути леко запържете месото. Извадете го в чиния. После излейте излишната мазнина от тигана.
Налейте в съда портвайна или мадейрата и оставете да заври. Леко бъркайте 3 минути, за да отстраните от дъното загорелите късчета. После добавете доматите, портокаловия сок, картофите, шунката и отново оставете всичко да заври.
Върнете месото в тигана и намалете котлона. С леко бъркане задушавайте под капак 40 минути, докато месото и картофите омекнат. Сложете маслините и зелето, отново похлупете и гответе 10 минути, докато зелето омекне.
Поднесете пилешкото ястие върху предварително загрято блюдо,украсено с резенчетата
портокал.








Няма коментари:

Публикуване на коментар